hey, ik ben

Sterre van Geest

Ik ben een studente Communaction & Multimedia Design. Bekijk hieronder een selectie van mijn werk.

Sportaanbod Zuidoost

Opdrachtgever: afdeling Sportstimulering Zuidoost

Team: Bas Pieren, Jesse Dijkman, Robin Stut, Sterre van Geest

Juni 2019

In Amsterdam Zuidoost is de afdeling Sportstimulering verantwoordelijk voor de uitvoering van het lokale beleid voor sportpromotie. De afdeling werkt aan een toegankelijke sportomgeving voor alle Amsterdammers, waar iedereen het aanbod kan vinden dat bij hem / haar past. De afdeling Sportstimulering in Zuidoost had de wens om het complete sportaanbod centraal onder de aandacht te brengen middels een website. De gebruiker moet snel een overzicht krijgen van waar specifieke sportactiviteiten plaatsvinden.

Het probleem: er zijn veel sportaanbieders in Zuidoost (ongeveer 180), maar de deelname van de inwoners aan sportactiviteiten is het laagst van heel Amsterdam. Aanbieders hebben vaak moeite om hun aanbod onder de aandacht te brengen en potentiƫle gebruikers kunnen problemen hebben om te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Het belangrijkste doel: verhoging van de sportactiviteit van de inwoners van Zuidoost

Over de gebruikers

De inwoners van Zuidoost/ de sportzoekers: 2/3 van de inwoners, van jong to oud, komt vanuit het buitenland. Inwoners in Zuidoost kunnen moeite hebben met lezen en schrijven en vragen dan hulp aan bijv. een sportmakelaar.

De sportmakelaars: Een sportmakelaar helpt de inwoners van Zuidoost met vragen die zij hebben over sport. Een moeder vraagt bijvoorbeeld welke mogelijkheden er zijn voor haar kinderen. Een sportmakelaar wilt graag een overzicht van alle sport mogelijkheden op 1 plek, zodat de sportmakelaar die kan doorbladeren en mensen kan helpen een passende sport te vinden.

De sport aanbieders: De sport aanbieders bestaan uit de plaatselijke sportclubs. Ze proberen nu de inwoners te bereiken via o.a. hun eigen website.

De oplossing

Een website waarop: